You are currently viewing Vers uit de tuin – week 12

Vers uit de tuin – week 12

De zuivelkraam van Carel en Jeanette en de groentekraam van mij zijn donderdagmiddag 13.30 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 15 uur open.
Adres is Nieuwe Dijk 2, 5216 VV Den Bosch

www.arendjoosten.nl

Nieuw in de verkoop:
Snijbiet
Raapsteel
Paksoi (witte stelen)
Shanghai Paksoi (groene stelen)
Spinazie
Amsoi
Winterpostelein prima salade groenten.

Pastinaak. Rode Kool. Knolselderij.
Koolraap. Gekleurde wortelen en paarse wortelen. Ook de lekkerste: Rodelika wortels, in Duitsland vragen klanten geen wortels maar ze vragen Rodelika.

Bieten zijn er in de rode en gele variant.

Vers is er in: paksoi… spinazie… amsoi… winterpostelein… snijbiet… raapsteel…
Shanghai paksoi

Sappen:
Oersap rode biet, oersap oranje wortel, oersap paarse wortel, puur appelsap, puur perensap.

Aardappelen:
Nieuwe oogst aardappelen:
Agria.. lekker vertrouwd en vertrouwd lekker. Bijna een alleskunner.
Twister is een redelijk kruimig type.
Twinner tussen vast en kruimig in en heel geschikt voor de friet vanwege z’n formaat.
Sevilla is redelijk kruimig.
Allouette, een mooie rooie donder die erg lekker is als tafelaardappel.
Vitabella is een mooi schoon vast piepertje voor een ovenschotel.
Roseval aardappelen zijn lekkere luxe aardappelen

Rode uien en gele uien. Sjalotten.

Fruit:
Elstar appels en de lekkerste, de Natira, het nieuwe appeltje met het zoetje en zuurtje precies zoals je wenst.
Red Prince, biologisch nieuw ras ter vervanging van de Jonagold.
Conference peren.
Doyenne du Comice

Ook de zomerproducten uit de kas zijn er nog niet… dat wordt wachten op het volgende teeltseizoen… dat is al aanstaande want de teler gaf vandaag aan “de komkommers zijn er over 2 weken”.

FERMENTATIE: ik ben met verrassende fermentatie recepten bezig om overtollig product in bewaarbaar voedsel om te zetten. Op de ouderwetse manier om met zout en water de melkzuurvergisting opgang te brengen.

Granen zoals tarwe…rogge en spelt zijn er in hele granen en ik bied aan om terplekke te malen op mijn mobiele molen.

Ik heb van Leftovers veel soep gemaakt en in de pot van 720 ml gedaan. En zijn nu 7 smaken beschikbaar. Ik heb ook een VEGA variant.

Stoofpeertjes.

Leftovers van appels met peren en op smaak gebracht met rijstsiroop. Prima en lekker als smootie of de basis hiervoor.

Bijzondere combinaties gemaakt als jam… Appeljam met Citroenbrandewijn…Appeljam met Rode Port… Appeljam met Cocos, Kerrie en Cayennepeper..

Leave a Reply