You are currently viewing Vers uit de tuin – week 14-21 mei 2022

Vers uit de tuin – week 14-21 mei 2022

Kom langs, kijk, kies en pluk!

Voor de verkoop deze week dit mooie aanbods lijstje
NIEUW IN DE VERKOOP:
Knolvenkel van binnenteelt.
Snijbiet van buitenteelt.

Oersappen.. heerlijke eerlijke groentesappen van rode biet…paarse wortel en oranje wortel, op smaak gebracht met echt citroensap.

Rode kool, Witte kool. Verse sprouty waar je heerlijke spruitjesstamp mee maakt. Gewone kropsla is er voldoende. Selderij voor een heerlijke soep is er ook. Wortelen zijn er nu in een paar kleuren Oranje, Gele, Paarse wortelen, ook op kleur te kopen. Pastinaak. Rode bieten en Gele bieten. Deze 3 lopen op het eind van de bewaarbaarheid. Mizuna… een Aziatische raapsteel maar als raapsteeltjes voor ons veel te pittig. Gebruik het maar als mengeling in een salade, daar komt ie voor ons smaakpatroon beter tot z’n recht. Rucola.. ook al zo’n lekkere smaakmaker, gebruik ook aangeraden om met mate te mengen. Paksoi is met mate beschikbaar van de binnenteelt

Er zijn weer zomerproducten: Trostomaten, kleine snoeptomaatjes, komkommers, Gele paprika en Rode paprika.

Rozemarijn is beschikbaar… er zijn al wat verrassingsbuitjes te maken met smaakmakers en bloemen voor de sla.

Aardappelen.
Ik heb Vitabella (vast kokend) mooi schoon gewassen, kan zo de ovenschaal in.
Er zijn ook grote maat aardappels, Carolus.. een kruimige pieper voor de stamppotten.
Twister is een vastkokend type, als tafelaardappel
De lekkerste is op… Allouette… jammer maar helaas..

Gele uien. Rode uien. En!!!… Bosknoflook. Het plantje voordat het de knoflookbol wordt. Je eet hem niet…je vreet hem en helemaal, van kop tot kont.

Fruit is er nog. Appels, Elstar en Red Prince is er ook.
Peren zijn er. Nu alleen nog Conference.

Uiteraard in de boerderij winkel een zeer groot assortiment jam’s, chutney’s, compote, zoet/zuur en siropen/sappen.
Worstenbroodjes en saucijzenbroodjes.

Van de boerderij zijn er ook verse rauwe melk. Rauw melkse, ongezouten roomboter, alleen te gebruiken op brood. Bewaren wij in de diepvries, dus thuis kunt u dat ook weer in de vriezer bewaren. Meestal is er ook wel gepasteuriseerde yoghurt van de koeienmelk.

Er is nog veel vlees van Elsa, de koe die we in november naar het slager hebben gestuurd.

Leave a Reply