Reacties op de petitie:

Ik herinner me de tuin nog van voordat Arend ermee aan de slag ging. Het werk dat er door hem er is verzet, en hoe de tuin is getransformeerd naar een productief en dynamisch geheel! Arend is een meester in het doorgronden van biologische processen in de biologisch dynamische landbouw en mag als zeer waardevol beschouwd worden voor jullie bedrijf! Ga liever samen- ipv tegenwerken!
Als vrijwilliger heb ik een jaar lang met heel veel plezier in de tuin gewerkt en heb ik ontzettend veel van Arend geleerd. Dit is voor mij heel waardevol geweest in een moeilijke tijd, waaruit ook een bijzondere vriendschap is ontstaan tussen mij en Arend.
Arend, met zijn biologische, duurzame en heel diverse groentetuin is een verrijking en voorbeeld voor 's-Hertogenbosch en directe omgeving. Laat dit unieke initiatief niet verloren gaan!
Als Arend weggaat zal er veel kennis verloren gaan. Dat is enorm zonde! Lokaal steunen van voedsel uit je eigen omgeving waarbij kinderen zien waar je eten vandaan komt. Een rijkdom...
Hij is een echte vakman met liefde voor zijn vak. Hij deelt zijn kennis graag.
Ik ken Arend als een gepassioneerd vakman, die je altijd sympathiek te woord staat. Hij tuiniert met passie, en weet alles van perma-cultuur, en brengt het prachtig in de praktijk. Hij staat voor de moderne boer, waar we steeds meer van doordrongen raken hoe noodzakelijk dat is. Zijn schijnbaar rommelige tuin is precies zoals de natuur het ook doet: biodiversiteit, bloemen, voeding op de aarde. We moeten af van ons denken in gemaaide bermen, eindeloze weilanden waar nog nooit een bloem heeft gebloeid.Ik begrijp niet waarom iemand met zoveel toewijding en kennis nu moet vertrekken. De ideale man is in huis om alle generaties, jong en oud, heel veel te leren. Arend moet blijven!
Ik vind het erg jammer te moeten horen dat Arend weg moet bij de locatie.Ik kom wekelijks hier met veel plezier groente en fruit kopen. Er hangt altijd een fijne gemoedelijke sfeer. Arend staat altijd klaar met raad en daad of voor gewoon een leuk gesprek. Ook heb ik gezien hoe de moestuin onder de hoede van Arend enorm tot volwassenheid is gekomen. Het is een man met erg veel kennis van zaken, met name moestuin zaken. Onbegrijpelijk vind ik het dan ook dat juist een man als Arend weg moet bij de locatie. Iemand die met zoveel liefde en passie er voor zorgt dat wij elke week lekkere verse groente op ons bord krijgen. Groente waar geen bestrijdingsmiddelen op gesproeit zijn en waar de herkomst geheel van bekend is en die echt biologies geteeld is. Iets wat vandaag de dag in de wereld toch een behoorlijk topic is. Ik zie het vertrek van Arend zowaar als kapitaalvernietiging. Dus Arend, bij deze heb je mijn steun. 
Arend heeft fantastische Bio fruit en groenten! Hij is innovatief , want hij experimenteert met Towergardens. Een moderne duurzame manier van Bio logisch verbouwen en bovenal is hij een aimabele man. Hij maakt de lekkerste groenten in, is altijd creatief in de weer en hij hoort gewoon daar!
Wat een vergissing om zo'n prachtig project op te doeken. Wat een vergissing om zo'n bevlogen tuinder de laan uit te sturen. Dit verdient alleen maar volledige steun van bestuur, medewerkers en bezoekers van de locatie. Word wakker!
Vreemde praktijken op de Locatie. Wat zit erachter dat Arend weg moet? Zo iemand met zoveel verstand van biologische grondbewerking, de kringloop van de natuur in ere houdt en dit alles met enorm veel inzet en passie doet. Hij levert de mensen gezonde groenten zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dat de locatie wil dat er jeugdzorg is in de tuin, begrijpelijk. Maar er is bijna geen jeugd dat ervoor kiest om onkruid etc. te plukken. Vreemd, raar en dom om zo'n man te laten gaan.
Een vakman met enorm veel passie die we in deze tijd, waar kant en klaar eten de overhand neemt, zeker niet mogen missen!
Iemand met zoveel vakkennis moet je koesteren en niet op deze manier afdanken. Respectloos en zonder enige waardering voor al het werk dat deze man verzet heeft.
Wij houden van de groenten van Arend en komen er graag voor naar de locatie. Hij geeft ook goed advies over hoe je ze moet bereiden. Het zou erg jammer zijn als dit zou ophouden. Het lijkt me ook heel mooi voor de kinderen als ze zien hoe echte groenten verbouwd worden op een verantwoorde manier.
Het is geweldig om te zien met hoeveel passie Arend zijn tuin bewerkt laat hem aub dit nog heel lang doen.
Wij willen Arend en zijn groenten, kruiden, bloemen én schat aan kennis NIET kwijt!!!
Deze passievolle man is een sieraad voor onze gemeenschap!
De permacultuur van Arend en Arend zelf moeten permanent blijven! Een zorgboerderij moet ontzorgen en niet zorgen voor nog meer zorgen voor deze bijzondere ‘groentenman’.
Ik zou het heel fijn vinden als er in gezamenlijkheid gezocht kan worden naar een vorm waarin de zorg van de jeugd en de tuin beide naast elkaar kunnen bestaan en elkaar kunnen versterken, waarin samengewerkt wordt, er ruimte is voor de zorg in de tuin en daarbij gebruik gemaakt kan worden van de waardevolle kennis van Arend.
Zonder Arend geen complete tuin!!
Vakman met hart voor de natuur.
Dit is de enige locatie in de buurt waar biologische groenten worden verbouwd. Het is laagdrempelige manier om lokaal biologisch te kunnen eten. Dit zou voor mij betekenen dat ik veel verder moet rijden im biologisch te kunnen eten. Super zonde dat hij wegmoet.,
Kan niet zomaar.
Arend moet blijven! No Arend no food!
Arend heeft zóveel ervaring en kennis! Behoud hem.
Arend is een topper die precies past op de boerderij. hij maakt veel mensen blij met gezond voedsel.
De manier waarop Arend zijn groenten verbouwt, zou een voorbeeld moeten zijn voor de hedendaagse land- en tuinbouw. Daar worden mens en natuur een stuk blijer van.
Laat de tuin van Arend bestaan! Heerlijk, eerlijk en super gezond. Daarnaast is Arend een echte vakman die ook service heel hoog in het vaandel heeft staan.
Arend is echt mijn groentemannetje en hopelijk kan ik nog lang bij Arend en bii jullie op de zorgboerderij blijven komen.
Ik kijk er telkens weer naar uit om producten van Arend te kopen. Vers, smaakvol en biologisch.
Jullie maken een grote vergissing als je Arend weg stuurt!
Er zou juist steun moeten zijn om dit in leven te houden, hoe haalt men het in de kop om dit geweldige bedrijf te stoppen? Het is een schande! Wij eten nu al ruim 2 jaar van de groeten van Arend om zo gezond en verantwoord eten binnen te krijgen i.p.v. de bewerkte in plastic verpakte rommel van de supermarkten.
Wij worden altijd erg blij van de tuin en van Arend's hulp
Altijd prettig contact met Arend.
Beste Bestuur, ik ken Arend als een harde werker, hij bedoeld het goed. Geef hem een derde kans, die verdient hij.
Deze man Arend leert de mens om gezond voedsel te verbouwen en ik ken geen andere plek waar ik mijn gezonde groentes kan halen. Moet de mens straks allemaal aan de Mac Donald. Vreemd dat jullie een besluit hebben genomen om deze man met veel kennis over gezonde grond te ontslaan. Maak gebruik van zijn kennis. In het Dagblad van het Noorden 21 april stond dat zorgverzekeraars beleggen in vette hap. Artsen en gezondheidsexperts zijn verbaast over deze investering. Onze kinderen kunnen straks niet anders meer dan ziekmakende zooi te eten. Boeren stappen op. Ik vind het allemaal zeer merkwaardig.
Arend is een toevoeging, houden dus.
Blijf vooral jezelf zijn en doen wat je zo goed doet Arend, hoe dan ook!
Het zou zonde zijn als Arend weg zou moeten. Ik en mijn gezin zouden hem zeker missen!
Ik support Arend. Arend en zijn zorgboerderij is een geweldige, gezonde toevoeging voor den Bosch en omgeving. Arend moet blijven.
Arend is een bijzondere! Onschatbare betekenis!
Juist in deze tijd waarin de boeren onder enorme druk staan, ben ik ontzettend dankbaar voor Arend en dat ik daar terecht kan voor eerlijke groenten en fruit.
Arend verstaat z'n vak en in den lande hebben heel veel landgenoten juist behoefte aan dergelijke vakmensen. Ik en mij familie ondersteuning him en zijn heel dankbaar voor zijn Vitaal voedsel-groenten. Arend begrijpt als geen ander Vitaal voedsel dat bio-diversiteit de sleutel is tot goede gewassen. Aub. Laat Arend blijven.
Arend is een heel betrokken man. Hij heeft veel liefde voor de natuur. Ik koop graag de groenten en fruit bij hem. Misschien is er een mogelijkheid om hem een stukje ondersteuning te geven zodat hij dit mooie werk kan blijven doen.Je kunt niet alle kwaliteiten in huis hebben. Hopelijk mogen we hem nog lang zien op die mooie locatie.
Een gedreven vakman die hier prima op zijn plek is.
Juist deze mensen hebben we hard nodig in deze tijd en de tijd die komen gaat. Zo'n puur en hardwerkend persoon.
De laatste jaren blijkt steeds meer uit wetenschappelijk onderzoek hoe belangrijk de rol van voeding is in (het verbeteren van) de algehele gezondheid van mensen. Het verbouwen en eten van lokale en biologische producten levert een essentiële bijdrage aan het verbeteren van het welzijn (gezondheid) van de mens en zijn omgeving. In plaats van het initiatief van Arend te blokkeren, zou er alles aan gedaan moeten worden door gemeente en bestuurders om de tuin van Arend beter te faciliteren en ondersteunen.
Laat Arend de vakman alsjeblieft zitten waar hij zich prettig voelt.
Laat Arend zijn tuin bewerken!
Ik koop liever lokaal biologisch groenten dan iets anders, dus ik steun Arend.
Arend geeft een mooi voorbeeld hoe wij beter met onze aarde om kunnen gaan. Hij is een vakman die zijn sporen verdiend heeft. De combinatie met de zorgboerderij zou juist voor alle partijen versterkend kunnen werken. Het zou een verlies zijn als Arend moet vertrekken.
Iedere week mogen mijn kinderen mijn man en ik genieten van de biologische producten van Arend. Niet alleen smaakt het veel beter dan wat je in de winkel haalt maar is het ook goedkoper. De tuin zelf is een echt rustpunt met enorme biodiversiteit zou zonde zijn om zoiets goeds en moois te moeten verliezen!
Ik vind het ongelofelijk als Arend zijn belangrijke werk voor de omgeving op deze locatie niet meer kan uitvoeren. Gezond voedsel is tegenwoordig des te meer van belang en ik steun mijn gezin (door hier vitaal voedsel te kopen) en de Zorgboerderij hier graag bij. De functie die Arend vervult lijkt mij van enorm belang voor de mensen op de zorgboerderij, juist zij zien door Arend hoe waardig en belangrijk het tuinieren en het zelf produceren van voedsel en zelfvoorzienend kunnen zijn is. Ik zou met hem in gesprek gaan en bekijken hoe jullie beide doelstellingen bij elkaar kunnen brengen.
Ik ben wel nieuwsgierig naar de onderbouwing van het bestuur om Arend de wacht aan te zeggen, want ik kan eigenlijk weinig goede redenen bedenken.
Ik snap hier helemaal niets van. Ik snap ook helemaal niet wie het bestuur van De Locatie is of zijn? Ik vind dat het een coöperatief dient te worden. Waar zijn jullie nou helemaal mee bezig? Laat Arend een pluk- , moes-, vrienden-, kameraden-, speel-, en zorgtuin organiseren waar alles te koop is en de koffie altijd klaar staat. 
Dit is de enige locatie in de buurt waar biologische groenten worden verbouwd. Het is laagdrempelige manier om lokaal biologisch te kunnen eten. Dit zou voor mij betekenen dat ik veel verder moet rijden om biologisch te kunnen eten. Super zonde dat hij weg moet.
Door Arend ben ik bewuster en vooral ook veel gezonder gaan eten (en neem ik mensen in mijn omgeving daar ook in mee). Daarnaast is de manier van tuinieren echt van deze tijd en voegt daadwerkelijk iets toe aan een gezondere leefomgeving.
Het is een vakman. Daar moeten we zuinig op zijn.
Groot is zijn kennis... kennis die niet verloren mag gaan. Laat hem deze kennis doorgeven aan de toekomstige generaties. 't Zou vreselijk zijn om deze man te laten gaan.
Behoud van duurzaam tuinieren met Arend.
Ik ben zo blij dat er zo dicht in de buurt een plek is waar je groente en fruit en andere gewassen kan halen. Waar liefde en energie in is gestoken ook uit liefde voor alles wat groeit en bloeit en geen massaproductie. Ik heb helaas geen tuin waar ik eten in kan laten groeien. Bij Arend kom ik graag langs niet alleen uit eigen plezier maar ook kan ik mijn dochter laten zien waar daadwerkelijk de groente, fruit en andere eetbare planten vandaan komen en hoe het groeit en bloeit. Arend is duidelijk een vakman die zijn vak goed verstaat. Hij weet heel veel van planten tot de bodemdiertjes, bacteriën en schimmels die in de grond leven. Ik weet niet de reden waarom Arend jullie zou mogen verlaten. Maar ik hoop dat hij nog een plekje mag hebben op jullie zorgboerderij.
Ik schrik ervan en vind dat Arend moet blijven. Wat hij doet is zorgen voor GEZOND eten en dat hebben we hard nodig met alle vervuiling die er is en lang niet altijd herkend wordt!
De groenten, die ik wekelijks bij Arend haal, zijn supervers en biologisch. De behandeling en ontvangst door Arend is altijd vriendelijk en correct verlopen!
Ik gun het Arend en het bestuur dat er wat onpartijdige hulp bijkomt om samen echt goede gesprekken te hebben hierover.
Die man doe alles met passie dit kun je hem niet aan doen.
Waarom moet Arend weg ??
Door De Locatie en Arend geïnspireerd geraakt en eigen moestuin ingericht. Daarnaast kom ik graag bij jullie en vind het een prachtplek met Arend erbij!
Goed bezig Arend, als het niet lukt komt er vast een andere plek.
Ik hoop dat de groentetuin biologisch en natuur inclusief door kan gaan en Arend hiervoor zijn kennis en passie kan blijven inzetten.
Deze beslissing betreur ik ten zeerste.
Wij eten wekelijks van de heerlijke producten uit de tuin. Dat moet zo blijven.
Ik denk juist dat Arend een aanvulling is op het aanbod, het idee van de Locatie.
Ik wil het wekelijkse bezoek aan Arend echt niet missen!
Kwaliteit en tijd voor het product ook om het door te geven, leren waar eten vandaan komt en niet vullen maar voeden.
Ik haal graag biologisch geteelde groenten bij Arend.
Sterkte Arend!
Help de boeren! Werk ze niet tegen!
Het is/was een mooi initiatief van Arend. Met EM de grond verrijken, diverse groente en fruitsoorten verbouwen en lokaal verkopen.
Het zou jammer zijn voor heel veel partijen om deze samenwerking tebeëindigen. Laten we elkaars kracht inzetten ipv verwijderen, zeker in deze tijd!
Ik steun Arend.
De “ boerderij” is een mooi concept waar Arend een waardevolle bijdrage levert op zijn eigen wijze. Mooi als gezocht kan worden naar een passende oplossing.
Waar moet ik dan mijn groenten gaan kopen als Arend weg moet ????
Arend helpt heel veel mensen.
Ik snap hier helemaal niets van. Ik snap ook helemaal niet wie het bestuur van De Locatie is of zijn? Ik vind dat het een coöperatief dient te worden. Waar zijn jullie nou helemaal mee bezig? Laat Arend een pluk- , moes-, vrienden-, kameraden-, speel-, en zorgtuin organiseren waar alles te koop is en de koffie altijd klaar staat.
We genieten erg van de groenten van Arend.
Ik steun Arend.
Sterkte.
Hey Arend! Ik heb net je petitie getekend. Shit man... dus ze willen je er toch uitwerken. Hoop dat het tij zich inmiddels gekeerd heeft! Mijn steun heb je.
Ik ben erg blij met de gezonde groenten van Arend! Daarom hoop ik dat hij kan blijven. Een dergelijk concept zou gestimuleerd moeten worden.
De tuin van Arend is ontzettend waardevol voor de biodiversiteit, en voor de behoefte die ontstaat aan duurzaam geteeld voedsel.
Wij hebben dit zo hard nodig!
Ik waardeer het werk dat Arend verzet en zijn groentes zijn heerlijk!
Gooi niet weg waar je later spijt van gaat krijgen.
Ik heb het pareltje van een tuin net ontdekt en zou het zo jammer vinden dat dit nu weg moet!
Arend is een van de weinige mensen die begrijpt hoe het werkt op het gebied van geven en nemen wat betreft het tuinieren. Ik zou het erg jammer vinden als deze unieke kennis verloren gaat.
Heb altijd dankbaar genoten van de verse gewassen van Arend en een leuke praatje af en toe. Volgens mij een mens die met liefde en hele hart zijn werk in de tuin doet. Ik hoop dat het zo blijft,
Onlangs voor het eerst de Locatie bezocht en Arend ontmoet. Ik was onder de indruk van zijn kennis en liefde voor de natuur. Heel inspirerend! Voor mij dan ook een reden om regelmatiger de Locatie te gaan bezoeken.
Het zou eeuwig zonde zijn om zo’n bevlogen en gedreven natuurmens te laten gaan.
Leven en laten leven.
Steun hem, laat hem daar gewoon wonen. Is ook een aanwinst voor iedereen.
Duurzaam, milieubewust, vriendelijk én sociaal-maatschappelijk bewust, kan het nóg beter?
Arend is de enige aanbieder van biologisch voedsel in de omtrek Vlijmen, Drunen, Heusden, Den Bosch west. In deze tijd is gezond voedsel en duurzaam verbouwd belangrijker als ooit. Gezond voedsel is onze basis van leven. Kijk aub naar nieuwe opties en mogelijkheden.