Mijn belangstelling voor groen
“Mijn belangstelling voor groen en al wat leeft dateert al vanaf mijn jeugd. Ik zat altijd al te snijden aan grassen en planten om er een soort van marktkraam mee in te richten. Oog voor mooie levende dingen heb ik dus altijd al.”
Belangstelling voor gewassen telen ook, ik herinner me een geval dat ik de voorraad boerenkoolzaad van mijn vader uitstrooide in mijn kleine bostuintje achter in het Drentse weiland. Het kwam uiteraard nooit tot grote boerenkool planten want ik had de behoefte aan licht tijdens de groei nog niet begrepen .In 1999 had ik inmiddels in Lunteren al een aardig tijdje een mooie grote moestuin. Daar experimenteerde ik regelmatig met verschillende oude en nieuwe soorten gewassen, zowel fruit als groente. Ik kreeg later de beschikking over een mooi stuk grond in Dieren om met een moestuinachtig karakter een groente teelt bedrijf te beginnen.
Direct van land naar klant
De producten die daar werden geteeld moesten via de weg van directe markt naar de consument. Wat men nu met een mooi woord omschrijft als de nieuwe economie. Daar komt eigenlijk die marktkraam uit mijn jeugd weer voorbij. Deze vorm verwoorde ik in een logistiek idee van groente en fruit abonnementen. Termen als “direct van land naar klant”en “seizoensgebonden eten” waren toen een goede gangmaker om er naamsbekendheid aan te geven.
Er is natuurlijk niet voor niets steeds meer aandacht voor de SLOWFOOD en SLOWLIFE bewegingen in ons West-Europeaans wereldje.