You are currently viewing Word vaste klant, er zijn voordelen

Word vaste klant, er zijn voordelen

Het is weliswaar nog maar net winter maar een voorbereiding op de inrichting van de nieuwe tuin begint zo zoetjesaan wel gestalte te krijgen. De mineralen zijn er een paar weken geleden over gedaan en daarmee kan het bodemleven al wat leven in de brouwerij gaan brengen. Ik heb gekozen voor Vulkamin, een poeder uit oude vulkanische gesteenten, gewonnen uit de zuid Duitse gebieden. In Vulkamin zit alles wat een bodem nodig heeft. Daarna komt er een oplossing/mengsel van Effectieve Micro-organismen over, die is om het bodemleven wat we niet zien te vermeerderen of in soorten uit te breiden. De alom geprezen biodiversiteit verbreden. Dat moet de basis vormen van het niet zichtbare bodemleven en de zichtbare bodemdiertjes. Eind september is er met de grote kraan (kijk eens op www.arendjoosten.nl/nieuwe-tuin/) een ontginning gedaan, daarmee heb ik behoorlijk wat bodemleven moeten vernielen omwille van de contouren van de nieuwe tuin.

Vaste klant worden

Nu het teeltseizoen aanstaande is wil ik me tot de vaste klanten richten.

Klanten die geregeld hun verse waren komen halen aan de kraam heb ik wat voordelen te bieden. Ik wil voorstellen om met een persoonlijke afrekenpagina, een kasboekachtig excelblad, gemak en tijdwinst te vinden aan de kraam. U geeft aan om een inleg te doen, bij voorbeeld na een tikkie van mij, om €250.00 bij eerste inleg en daarna met €100.00 inleg te verlengen. Dit bedrag is dan bedoeld om uw aankopen bij de kraam te verrekenen. De voordelen zijn meervoudig. Er is meer tijd aan de kraam, bijvoorbeeld om een praatje te maken. Er is geen noodzaak om veel contant geld bij de kraam te hebben. Het belangrijkste voordeel is een royale voorfinanciering voor mij in de aanloop naar de ontwikkeling van de tuin.

Deze laatste is beduidend van belang omdat ik in Vlijmen dit najaar op een behoorlijk vervelende wijze ben weggebonjourd. Gedane investeringen in plantgoed en plantmaterialen heb ik achter moeten laten. Ik ben financieel volledig overruled, langjarig plantgoed is toegeëigend door directie en bestuur van de zorginstelling. Om nu de tuin op het erf van Carel en Jeanette op te starten heb ik in korte tijd wel wat financiële armslag nodig. Dat zou ik graag in een boven beschreven voorstel willen verwezenlijken, zonder me te moeten melden bij een bankinstelling waar ik het nut en vertrouwen totaal van kwijt ben. Er is nog een voordeel te melden, ik ben blij met de vaste klanten die mij op deze manier ondersteunen. Ik bied 10% rente (per jaar) over de tegoeden die u nog niet hebt verzilverd. Dus de positieve bedragen die aan het einde van de maand nog op de rekening staan worden naar de nieuwe maand met rente beloond. Of er nu €1.00 of net een eerste inleg van €250.00 op de rekening staat?? Alles wordt netjes beloond met rente.

Telegram groep

Er is inmiddels een telegram groep aangemaakt waar ik met de vrijwilligers, op korte termijn, kan communiceren. Daar vraag ik straks geregeld hulp voor inmaken van soep of jam/chutney en voor tuinwerk. De volgende link is die groep: https://t.me/+QpRNXzwJttZjZTQ0 .

Voor de verwerking van “niet verkoopbare” groenten heb ik graag een paar mensen die bereid zijn om er soep van te maken. Dat betekent na openingstijd van de kraam op donderdag en zaterdag de groente schoonmaken, portioneren naar recept of zelf recept aandragen. Dan in de soupmaker de soep maken, ondertussen de potten wassen met heet sodawater zodat ze meteen te gebruiken zijn om de soep erin op te bergen. Daarna moet er nog wel geweckt worden maar dat kan pas bij 3/6 of meer potten en dat zou ikzelf nog kunnen doen. Voor het fruit wat “niet verkoopbaar” meer is zou op soortgelijke manier een fruit smoothie gemaakt kunnen worden. Die smoothie is dan op termijn beschikbaar als basis voor een jam. Op de tuin ga ik komende tijd aan de slag met plaatsen van teeltbegeleiding voor peulen en kapucijners. Palen plaatsen en gaas ertussen spannen.

Groeten van uw tuinman Arend Joosten. Wil je contact of iets weten: bel me….06-50580685.

Leave a Reply