You are currently viewing Een manier van leven (door Mandy, op de Telegram groep)

Een manier van leven (door Mandy, op de Telegram groep)

De CSA (Community Supported Agriculture) tuin van Arend!

Inspirerend om te zien dat we een vrijwilligersgroep aan het opbouwen zijn en dat er al 30 mensen bereid zijn om tijd en energie in deze groeiende gemeenschap gelijkgestemden te steken rond de Nieuwe Dijk 2, Den Bosch.
🍅🥦🫑🌶🥒🥕🌽🥬🍐🍎
Het was fijn om Arend zaterdag met Marte en Christien te helpen: in een paar uur hadden we 2 kisten stoofpeertjes geschild. Ik heb mijn handjes laten wapperen, mijn hoofd lekker leeg kunnen maken en fijne gesprekken gevoerd. Arend heeft veel kennis te delen en op het erf kom je altijd wel weer bekenden tegen!

SAMENWERKEN, ELKAAR ONDERSTEUNEN, daar word ik blij van, daar geloof ik in. Zie ook de visie van UBUNTU! Toen ik Arend laatst uitgebreider sprak vertelde hij vol passie over zijn vak, aanpak, rijke ervaring en eigenzinnige weg! ‘Het is geen werk voor mij, maar een manier van leven!’
Opnieuw gaat hij nu weer een tuin aanleggen: een permacultuurtuin waarin met liefde een rijk bodemleven wordt gecreëerd. Daar komt geregeld zwaarder fysiek werk bij kijken de komende maanden. Het vraagt ook een financiële investering die hij op dit moment niet alleen kan dragen. Zie zijn recente nieuwsbrief hieronder. Er zijn gelukkig al mensen die een bedrag hebben gestort als voorfinanciering. Echt fantastisch, het begin is er. We zijn onderweg om met elkaar zo’n 3000 a 4000 euro bij elkaar te krijgen! Al jouw groente en fruit aankopen bij hem trekt Arend daar de komende maanden vanaf. Het is een vooruitbetaling waar hij enorm mee geholpen is. En stel je voor hoeveel we met elkaar kunnen bereiken wanneer we hier allemaal regelmatig drie uurtjes in de week of in de twee weken zouden bijdragen! Ik word er in ieder geval blijer van dan die uren op mijn mobiel doorbrengen 🤪 to be honest!
🥕🍏🫑🍎🌶🍐🥒🥬🥦🍅

VANDAAR DEZE OPROEP IN HOOFDLETTERS! (Waar Arend mij toestemming voor heeft gegeven! 😉):

STERKE MANNEN EN VROUWEN GEZOCHT

die graag de handen uit de mouwen willen steken en willen helpen bij de aanleg en onderhoud van de nieuwe moestuin! Arend zoekt ook WEKELIJKS HULP BIJ HET SNIJDEN, INMAKEN, FERMENTEREN EN INZOUTEN VAN GROENTEN. Denk ook aan bijvoorbeeld pesto maken en met melkzuurbacteriën leren werken! Hou deze Telegram groep in de gaten voor zijn oproepen. En als het mogelijk is:

HELP FINANCIEEL MEE MET EEN VOORINVESTERING! Als je een bedrag kunt missen stuur Arend dan zo snel mogelijk een PB 🙏 Voor degenen die willen helpen, maar financieel niet rond kunnen komen en nauwelijks hun boodschappen kunnen betalen: schroom niet om dit aan te geven! Arend doet met alle liefde iets terug. LATEN WE DIT SAMEN DOEN. 💜 EN BIJDRAGEN AAN ‘DE VITALE AARDE’. Ik kom je graag binnenkort tegen bij Arend en op het erf van Carel & Jeanette!

Hartgroet Mandy

Leave a Reply